Termeni legali

REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ŞI DESFĂŞURARE al CROSULUI
“Goana dupa Sanatate – Alerg si ajut un copil- editia 2017”

MAGURELE- 09.09.2017

 

SECTIUNEA 1. ORGANIZATORUL SI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETITIEI

CROSUL “ Goana dupa Sanatate – Alerg si ajut un copil- editia 2017” (denumita în cele ce urmeaza “Competitia”) este organizata de Asociatia Diaconia Filiala Magurele in asociere Asociatia Ro Club Maraton si Asociatia Elite Running, cu sprijinul Primaria Magurele. Competitia are ca scop promovarea miscarii (alergarea in aer liber) si a unui stil de viata sanatos pentru un segment larg al populatiei precum si implicarea comunitatii locale într-o acțiune caritabila de sustinere a proiectului “Ajut un copil” (www.ajutuncopil.ro), prin care se urmareste finalizarea constructiei asezamantului socio-educational Sf. Mucenita Filofteia, menit sa gazduiasca si sa educe 20 de copii orfani, de la varste fragede pana la 18 ani.

Participantii la Competitie sunt obligati sa respecte termenii si conditiile Regulamentului Oficial al Competitiei (denumit în continuare “Regulament Oficial”). Regulamentul Oficial este întocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile din România, fiind disponibil în mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul www.goanadupasanatate.ajutuncopil.ro Prin participarea la aceasta Competitie, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament Oficial si ale legislatiei aplicabile.

SECTIUNEA 2. PERIOADA SI LOCATIA DESFASURARII COMPETITIEI

Evenimentul sportiv se va desfasura sambata, 09 septembrie 2017, in Magurele, avand startul si sosirea in parcarea din fata Primariei Magurele, conform mecanismului Competitiei, asa cum este acesta detaliat în Sectiunea 4 a prezentului Regulament.

 

SECTIUNEA 3. CURSELE COMPETITIEI

3.1. CURSELE Copiilor

Categoria 5 – 7 ani

Distanta: 600 m

Numar maxim de participanti: 25 fete, 25 baieti

Traseu: descrierea lui, link la harta

START Fete: ora 10:30

START Baieti: ora 10:40

Categoria 8 – 10 ani

Distanta: 600 m

Numar maxim de participanti: 25 fete, 25 baieti

Traseu: descrierea lui, link la harta

START Fete: ora 10:50

START Baieti: ora 11:00

Categoria 11 – 14 ani

Distanta: 1,2 Km

Numar maxim de participanti: 25 fete, 25 baieti

Traseu: descrierea lui, link la harta

START Fete: ora 11:10

START Baieti: ora 11:20

 

3.2. CURSELE Adultilor

Distanta: 4,5 km se alearga 2 ture (2 x 2,30km)

Traseu: descrierea lui, link la harta

Numar maxim de participanti: 200

START: 9:30

 

3.3. CURSA adolescentilor (15 -17ani)

Distanta: 2,25 km se alearga 1 tura (1 x 2,250km)

Traseu: descrierea lui, link la harta

Numar maxim de participanti: 50

START: 9:30

SECTIUNEA 4. MECANISMUL DE DESFASURARE A COMPETITIEI

4.1. ELIGIBILITATE

Aceasta competitie se adreseaza in egala masura copiilor, adolescentilor si adultilor care se vor intrece pe trasee stabilite de organizatori in functie de varsta si pregatirea participantilor.

La cursa  adultilor  pot participa doar persoane care au implinit varsta de 18 ani pana la data desfasurarii competitiei si sunt apte din punct de vedere medical pentru acest tip de efort.

La cursa adolescentilor pot participa adolescenti cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani impliniti pana la data desfasurarii competitiei si sunt apte din punct de vedere medical pentru acest tip de efort.

La cursa copiilor pot participa copii cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani impliniti pana la data desfasurarii competitiei si sunt apte din punct de vedere medical pentru acest tip de effort.

 

4.2. CONDITII DE INSCRIERE

Orice persoana eligibila sa participe (vezi punctul 4.1.) la una dintre cursele competitiei (vezi sectiunea 3) trebuie sa se inscrie online pe pagina INSCRIERE de pe site-ul oficial www.goanadupasanatate.ajutuncopil.ro in limita numarului maxim de locuri si pana la data 07 septembrie 2017. Pentru finalizarea inscrierii, se va plati taxa de participare online sau prin ordin de plata in maxim 3 zile de la inregistrarea pe site, conform perioadei de inscriere.

De asemenea, se pot face inscrieri la toate cursele (copii, adolescenti, adulti) inclusiv sâmbătă, 09-sept-2017, in intervalul 08:00 – 09:00- zona de start/finish 1, conform programului evenimentului, in limita locurilor ramase disponibile. In acest caz plata se va face cash la locul inscrierii.

(zona Sport Expo sau start/sosiri sau start/finish – este o zona (un cort) a organizatorilor in parcarea din fata Primariei Magurele (unde este startul si sosirea)  unde se mai pot face inscrieri la toate cursele in ziua de 09.09.2017 interval 08:00-09:00 si se mai pot distribui kitul de participare celor care inca nu l-au luat)

Pentru a evita aglomerarea traseelor si pentru desfasurarea in siguranta a competitiei, numarul participantilor este limitat. Numărul de locuri disponibile pentru fiecare cursa este detaliat in SECTIUNEA 3.

 

 

4.3. VALIDAREA CONCURENTILOR SI RIDICAREA NUMARULUI DE CONCURS

O persoana care este inscrisa, in conditiile paragrafului 4.2, va trebui sa se prezinte la adresa Blvd.Carol nr 64, sector 2 (la adresa mentionata este sediul companiei Kiwi Finance – la intersectia Blvd Carol cu Calea Mosilor si strada Mantuleasa) pentru ridicarea kiturilor de către participanți) conform programului evenimentului,  pentru ridicarea numarului de concurs si a kit-ului de participare. Pentru a fi validata si a ridica cele de mai sus, persoana va prezenta un act de identitate (pasaport, carte de identitate sau permis de conducere) si declaratia pe proprie raspundere semnata.

Copiii si adolescentii pana in 18 ani vor fi insotiti de un parinte sau tutore pentru ridicarea numarului de concurs si a kit-ului de participant. Pentru copiii pana la 14 ani se va prezenta o copie a certificatului de nastere. Adolescentii pana in 18 ani vor prezenta cartea de identitate.

Declaratiile pot fi printate si semnate dupa inscrierea online sau vor fi completate si semnate la adresa mentionata mai sus inainte de ridicarea kit-ului.

Odata ridicat numarul de concurs, concurentul este validat pentru participarea la cursa. Numarul de concurs nu poate fi transmis  unei alte persoane.

4.4. CONDITII DE PARTICIPARE LA CURSA

Un concurent validat trebuie sa se prezinte la start la locul, in ziua si ora stabilite.

Concurentul va purta numarul de concurs, pe tot timpul alergarii pe partea din fata a echipamentului. Echipamentul de alergare trebuie sa fie corespunzator (recomandam cu incaltamine de alergare) si decent (sa respecte normele morale).

Participantul va trebui sa respecte intocmai regulamentul cursei, incluzand regulile de fair-play, traseul cursei (sa treaca prin punctele de control), regulile privind aruncarea gunoaielor, precum si indicatiile persoanelor implicate in organizarea si desfasurarea cursei (comisarilor de cursa, personalului medical, de securitate, paza contra incendiilor). Daca participantul nu respecta, orice persoana implicata in organizarea si desfasurarea cursei, il poate descalifica.

Concurentii trebuie sa-si dozeze efortul in conformitate cu starea proprie de sanatate si pregatirea lor fizica la momentul cursei.

In cazul in care se afla in dificultate (hipo/hiper tensiune, ameteala, deshidratare, orice stare de rau) sau vede un alt alergator aflat in dificultate, orice participant va cere de indata ajutor doar autoritatilor sau persoanelor implicate in organizarea si desfasurarea cursei.

4.5. STABILIREA REZULTATELOR

Pentru cursele copiilor, adultilor si cursa adolescentilor, clasamentelele se fac in ordinea sosirii prin biletele  inmanate participantilor in ordinea trecerii liniei de sosire. Primii 5 clasati se vor prezenta la masa oficiala de inregistrare a rezultatelor. Se vor intocmi clasamente separate pentru fiecare categorie de varsta si sex, conform articolului 3.1.

 

 

 

 

4.6. SPECIFICATII TEHNICE PENTRU CURSA adultilor, adolescentilor si cursa copiilor

 

Trebuie facuta o mica prezentare a traseelor!!!!

 

4.7. CATEGORII DE VARSTA

 

4.7.1. CURSELE COPIILOR

Categoriile de concurs pentru cursele copiilor sunt cele prezentate in articolul 3.1.

Pentru determinarea categoriei se va lua in calcul varsta la data desfasurarii competitiei.

4.7.2. CURSA ADOLESCENTILOR

La cursa adolescentilor vor participa tineri cu varsta intre 15 – 17 ani.

Pentru determinarea categoriei se va lua in calcul varsta la data desfasurarii competitiei.

Se vor premia separat fete si baieti.

4.7.3. CURSA ADULTILOR

La cursa Adultilor vor participa persoane care au implinit 18 de ani pana la data desfasurarii competitiei, inclusiv.

Se vor premia separat feminin si masculin .

Categorii de varsta:

–              18 – 35 ani (F, M)

–              36 – 90 ani (F, M)

 

4.8. COMISARII DE TRASEU

Pe traseu vor fi amplasati comisari de traseu (arbitri) care vor purta o vesta distinctiva si vor indeplini urmatoarele functii:

 • asigura buna desfasurare a competitiei
 • dau indicatii ce tin de traseu, regulament sau situatii de urgenta
 • vegheaza ca alergatorii sa respecte regulamentul, avand dreptul sa-i descalifice pe cei care se abat de la acesta.

4.9. VOLUNTARII

Cursele vor beneficia de asistenta mai multor voluntari instruiti care vor oferi participantilor urmatoarele:

 • servicii la punctele de alimentare / hidratare
 • ajutor la nevoie
 • indrumare pe traseu
 • interventie in caz de nevoie
 • preventie
 • asigurarea comunicarii in caz de urgenta

SECTIUNEA 5. TAXELE DE PARTICIPARE

5.1. TAXELE DE PARTICIPARE PENTRU FIECARE PROBA

 

TAXE INSCRIERE Cros ,,Goana dupa Sanatate – Alerg si Ajut un copil 2017’’

RON       RON       RON

data/perioada   adulti     adolescenti         copii

pana la 07.09.2017           40           Gratuit  Gratuit

 

5.2. METODE DE PLATA

Pentru inscrierea online, plata taxei de inscriere se face online cu cardul sau prin transfer bancar. Confirmarea inscrierii se face imediat / automat in cazul platii online cu cardul. In cazul platii prin transfer bancar, confirmarea se face in maximum 3 zile lucratoare dupa validarea de catre banca a platii.

In cazul inscrierii la zona start/finish, in ziua de 09 sep 2017 intervalul 08:00- 09:00, plata se face cash in momentul inscrierii.

5.3. RETRAGEREA DIN COMPETITIE SAU NEPREZENTAREA

În cazul retragerii din competiție sau neprezentarii, rambursarea taxei nu este posibilă.

Pentru cei retrasi, kit-ul de concurs va putea fi ridicat doar in perioada de ridicare kit-uri de la adresa mentionata la punctul 4.3 din prezentul document (pana la 07 septembrie 2017). Dupa aceasta perioada nu se vor mai distribui kit-uri de concurs celor retrasi / neprezentati.

5.4. MODIFICAREA INSCRIERII

Pentru cursa adultilor,  cursa adolescentilor si cursele copiilor, modificarea unei inregistrări (schimbarea de persoane) este posibilă cu minim 5 zile înainte de data evenimentului printr-o cerere trimisă pe adresele oficiale din pagina de contact.

 

SECTIUNEA 6. ACORDUL PE PROPRIA RASPUNDERE

Pentru cursa adultilor la ridicarea kit-ului de participare toti participantii vor semna o declaratie prin care isi vor da acordul pe proprie raspundere ca sunt apti din punct de vedere medical pentru participarea la competitie. Aceasta declaratie va putea fi printata dupa inscrierea online sau va fi completata inainte de ridicarea kit-ului la zona start/sosiri.

Participantii sub 18 ani la orice cursa – vor fi insotiti la inscriere si ridicarea numarului de concurs de un parinte sau tutore care va completa si semna o declaratie tip prin care isi va da acordul pe proprie raspundere ca copilul este apt din punct de vedere medical pentru participarea la competitie.

SECTIUNEA 7. ECHIPAMENT DE CONCURS. NUMERE DE CONCURS

Participantii (copii, adolescent si adulti) vor participa la competitie cu propriul echipament, exceptie va fi tricoul oferit in kitul de participare, pe care va fi nevoie sa-l poarte fiecare participant. Echipamentul va fi corespunzator tipului de activitate si decent.

Numerele de concurs vor fi puse la dispozitie de catre organizatori.

Pentru cursa adultilor, numerele de concurs se vor inmana concurentilor la ridicarea kit-urilor conform programului anuntat pe site in zilele anterioare cursei.

Pentru cursa adultilor, cursa adolescentilor si cursa copiilor in ziua curselor se vor oferi kit-urile la Sport Expo (intre orele 8:00 – 9:00) doar pentru inscrisii confirmati care nu au domiciliul in Bucuresti sau Magurele.

Kiturile pentru cursele copiilor se vor distribui doar in ziua concursului ( Sport Expo 1)conform programului anunțat pe site-ul oficial.

ATENTIE! Alergatorii care nu vor trece prin toate punctele de control vor fi descalificati automat. Este responsabilitatea participantilor să poarte numărul de concurs pe tricou pe partea din fata. Pentru cursele copiilor si cursa adolescentilor, kit-urile si numerele de concurs vor fi inmanate conform programului de eveniment numai dupa semnarea declaratiilor pe propria raspunderei de catre parinte / tutore.

Va fi descalificat automat orice participant care nu poarta numărul de concurs pe tricou sau poarta alt numar de concurs in locul celui primit din partea organizatorului.

SECTIUNEA 8. NOTIFICAREA SI INMANAREA PREMIILOR

8.1. LISTELE CASTIGATORILOR

Organizatorii sunt obligati sa faca public numele castigatorilor si premiile acordate in cadrul acestei Competitii.

Clasamentul va fi publicat online pe site-ul www.goanadupasanatate.ajutuncopil.ro si de asemenea pe site-ul www.ajutuncopil.ro

Lista castigatorilor va fi publicata in maximum 24 ore dupa eveniment pe site-ul oficial.

8.2. CONTESTATII

Eventualele contestatii vor fi depuse pana la maxim 1 ora de la expirarea timpului limita al fiecarei curse.

Analizarea contestatiilor si deciziile finale vor fi luate de catre comisia   de disciplina in termen de 30 de minute dupa ce expira limita de depunere a contestatiilor.

8.3. TITLURI SI PREMII

8.3.1. CURSELE COPIILOR

Vor fi premiate locurile 1, 2 si 3 de la fiecare cursa si categorie de varsta. Premiile vor fi anuntate inainte de inceperea concursului in functie de sponsorii care se vor implica in acest proiect.

Diplomele de participare vor fi electronice si vor putea fi descarcate de pe site-ul competitiei la maxim doua zile dupa eveniment.

8.3.2. CURSA ADULTILOR

Vor fi premiate locurile 1, 2 si 3 de la fiecare cursa si categorie de varsta. Premiile vor fi anuntate inainte de inceperea concursului in functie de sponsorii care se vor implica in acest proiect.

Diplomele de participare vor fi electronice si vor putea fi descarcate de pe site-ul competitiei la maxim doua zile dupa eveniment.

8.3.3. CURSA ADOLESCENTILOR

Vor fi premiate locurile 1, 2 si 3 de la fiecare cursa si categorie de varsta. Premiile vor fi anuntate inainte de inceperea concursului in functie de sponsorii care se vor implica in acest proiect.

Diplomele de participare vor fi electronice si vor putea fi descarcate de pe site-ul competitiei la maxim doua zile dupa eveniment.

Festivitatea oficiala de premiere va avea loc la locul de desfasurare a evenimentului in Aula Facultatii … din Magurele).   Pentru ora exacta va rugam sa consultati pagina de program oficial a evenimentului.

SECTIUNEA 9. FAIR-PLAY

Alergatorii vor avea o atitudine fair-play si vor respecta urmatoarele reguli:

 • vor folosi un limbaj si gesturi decente
 • vor manifesta respect fata de alergatori, voluntari, organizatori si public
 • vor alerga pe partea dreapta a sensului de alergare

Nerespectarea celor de mai sus atrage descalificarea din competitie.

 

 

SECTIUNEA 10. CONDITII ADMINISTRATIVE

10.1. PRIM AJUTOR – AMBULANTA – RETRAGERE

Punctele de Prim Ajutor vor fi asigurate de minim 1 ambulanta contractata de catre organizatori. Aceasta va fi pozitionata in zona de Start/Sosire.

Ambulanla va fi anuntata de arbitrii de pe traseu in cazul acccidentarii alergatorilor pe circuit si va merge de urgenta sa ridice accidentatii. Alergatorii care s-au retras din cursa sunt rugati sa-si anunte retragerea la arbitrii de traseu sau daca ajung in zona Start/Sosire la arbitri din aceasta zona.

10.2. PUNCTE DE HIDRATARE

La cursele pentru copii, adulti si cursa adolescentilor va fi un singur punct de hidratare in zona de START / SOSIRE.

10.3. TOALETE

Toaletele sunt plasate in zona de START/SOSIRE.

10.4. LIMITA DE TIMP – REDESCHIDEREA TRAFICULUI

Orele de start pentru fiecare cursa sunt stipulate la art. 3.1, 3.2 si 3.3 sau poate fi consultata pagina de program oficial a evenimentului de pe site-ul competitiei.

Timpul limita pentru cursele adultilor si cursa adolescentilor este de 45 minute.

Concurentii care depasesc limitele de timp vor fi avertizati de catre arbitrii si comisarii de cursa si vor trebui sa se indrepte imediat catre zona de start/sosire.

Atentie: Continuarea cursei dupa depasirea timpului limita este interzisa. Dupa aceste limite de timp organizatorii nu vor mai garanta siguranta si securitatea  participantilor.

10.5. SIGURANTA COMPETITIEI

Treseul de alergare va fi delimitat de banzile de circulatie auto prin garduri metalice, conuri si banda de demarcare.

Evenimentul va beneficia de:

 • ambulante
 • cadre medicale specializate
 • echipaje de politie rutiera si comunitara,
 • jandarmi
 • voluntari – pe tot traseul, in special in zonele cheie si in punctele de hidratare, vor fi voluntari instruiti imbracati cu echipament distinctiv

 

 

10.6. SUSTINATORI

Eventualii sustinatori ai participantilor (membri de familie, prieteni) pot ramane in vecinatatea traseului, dar in afara rutei de alergare, avind grija sa nu deterioreze zonele de spatiu verde. Circulatia rutiera va fi restictionata pe durata desfasurarii competitiei pe toate traseele de alergare.

SECTIUNEA 11. MENTIUNI LEGALE

11.1. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Organizatorii se obliga sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal. Ca atare, Organizatorii se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor cu caracter personal ale participantilor/ castigatorilor la prezenta Competitie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, al declaratiei participantilor pe propria raspundere si legislatiei in vigoare. Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pana la data inceperii competitiei cu obligativitatea anuntarii modificarilor intervenite, pe site si la locul de desfasurare a competitiei.

11.2. DREPTURI DE AUTOR

Drepturile de autor asupra asupra oricaror inregistrari media efectuate in cadrul competitiei de catre reprezentantii Organizatorilor, fie ca este vorba de inregistrari audio, video, fotografii, texte dar nelimitandu-se la acestea, apartin Organizatorilor.

11.3. MEDIA SI PUBLICITATE

Organizatorii isi rezerva dreptul de a utiliza inregistrarile audio, video, fotografice, textuale, dar nelimitandu-se la acestea, colectate in cadrul Competitiei, in scop publicitar si de promovare, nelimitat in timp si/sau teritorial.

Distribuie: