Regulament


Goana dupa sanatate - Alerg si ajut un copil

Regulamentul Oficial de Organizare si Desfasurare a Semimaratonului “Goana dupa Sanatate – Alerg si ajut un copil”, editia a II-a, 2018

SECTIUNEA 1. ORGANIZATORUL SI REGULAMENTUL OFICIAL

Semimaratonul “ Goana dupa Sanatate – Alerg si ajut un copil – editia a II-a, 2018”, denumit în cele ce urmeaza “Competitia”, este organizat de Asociatia Diaconia Filiala Magurele in asociere cu Asociatia Ro Club Maraton si Asociatia Elite Running, cu sprijinul Primariei Sector 3 Bucuresti.

Competitia are ca scop promovarea miscarii (alergarea in aer liber) si a unui stil de viata sanatos pentru un segment larg de populatie, precum si implicarea comunitatii într-o acțiune caritabila, de sustinere a proiectului “Ajut un copil”, prin care se urmareste finalizarea constructiei asezamantului socio-educational Sf. Mucenita Filofteia, menit sa gazduiasca si sa educe 20 de copii orfani, de la varste fragede pana la 18 ani.

Participantii la Competitie sunt obligati sa respecte termenii si conditiile Regulamentului Oficial al Competitiei (denumit în continuare “Regulament Oficial”). Regulamentul Oficial este întocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile din România, fiind disponibil în mod gratuit oricarui solicitant, pe site-ul www.goanadupasanatate.ajutuncopil.ro.

Prin participarea la aceasta Competitie, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament Oficial si ale legislatiei aplicabile.

SECTIUNEA 2. PERIOADA SI LOCATIA DESFASURARII COMPETITIEI

Competitia se va desfasura sambata, 29 septembrie 2018, in parcul Parc Alexandru Ioan Cuza (I.O.R.), din Bucuresti, sector 3. Startul şi sosirea in/din competitie vor fi amenajate pe aleea de langa lac, din imediata vecinatate cu „Foisorul de piatra” si „Insula Pensionarilor”

Pe durata desfaşurarii Competiţiei, intre orele 8:30 şi 14:00, accesul pe aleile pe unde se vor desfaşura probele va fi partial restrictionat. Traseul de desfasurare a intrecerilor va fi insemnat cu banda de delimitare şi va avea in anumite puncte stabilite anterior persoane desemnate din partea organizatorilor, arbitri de traseu. Aceştia sunt responsabili pentru parcurgerea traseului in deplina siguranta de catre toti competitorii.

Competiţia se desfaşoara conform mecanismului Competitiei, asa cum este acesta detaliat în Sectiunea 4 a prezentului Regulament.

SECTIUNEA 3. CURSELE COMPETITIEI, ORARUL SI TRASEUL

3.1 CURSELE COPIILOR
 • Categoria 5 – 7 ani, distanta 600 m, numar maxim de participanti 40 fete respectiv 40 baieti; START: ora 11:15 (fete), ora 11:20 (baieti)
 • Categoria 8 – 10 ani, distanta: 800 m numar maxim de participanti 40 fete respectiv 40 baieti; START: ora 11:25 (fete), ora 11:35 (baieti)
 • Categoria 11 – 14 ani, distanta: 1000 m, numar maxim de participanti 40 fete respectiv 40 baieti; START: ora 11:45 (fete), ora 11:55 (baieti)
3.2 CURSELE ADOLESCENTILOR
 • Categoria Adolescenti 15 – 17 ani, distanta: 3,42 km, numar maxim de participanti 40 fete respectiv 40 baieti; START: ora 09:00 (mixt)
3.3. CURSELE ADULTILOR
 • Cursa populara: Distanta 3,42 km, se alearga 1 tura, numar maxim de participanti 150, mixt; START: ora 09:00
 • Cursa 10 km: Distanta 10 km, se alearga 3 ture, numar maxim de participanti 150, mixt; START: ora 09:00
 • Semimaraton 21 km: Distanta 21 km, se alearga 6 ture, numar maxim de participanti 100, mixt; START: ora 09:00
3.4. TRASEUL DE CONCURS

Traseele vor fi amenajate pe aleile din parc si din jurul lacului, vor fi semnalizate de catre organizatori prin garduri, si benzi de delimitare şi vor fi supravegheate de arbitri de cursa amplasaţi in diferite puncte ale traseului.

In zona start/sosire traseul va fi securizat prin garduri de delimitare.

Harta traseelor pot fi vizualizate aici.

SECTIUNEA 4. MECANISMUL DE DESFASURARE A COMPETITIEI

4.1. ELIGIBILITATE

Aceasta competitie se adreseaza in egala masura copiilor, adolescentilor si adultilor care se vor intrece pe trasee stabilite de organizatori in functie de varsta si pregatirea participantilor.

La cursa adultilor pot participa doar persoane care au implinit varsta de 18 ani pana la data desfasurarii competitiei si sunt apte din punct de vedere medical pentru acest tip de efort.

La cursele copiilor si adolescentilor pot participa copii cu varste cuprinse intre 5 si 17 ani impliniti pana la data desfasurarii competitiei si sunt apti din punct de vedere medical pentru acest tip de effort.

4.2. CONDITII DE INSCRIERE

Orice persoana eligibila sa participe (vezi punctul 4.1.) la una dintre cursele competitiei (vezi sectiunea 3), trebuie sa se inscrie online pe pagina INSCRIERE de pe site-ul oficial www.goanadupasanatate.ajutuncopil.ro in limita numarului maxim de locuri, pana la data 26 septembrie 2018. Pentru finalizarea si validarea inscrierii, se va plati taxa de participare online sau prin ordin de plata in maxim 3 zile de la inregistrarea pe site, conform perioadei de inscriere.

In limita locurilor disponibile se pot face inscrieri la toate cursele, la locatia de distibuire a kiturilor de concurs, in perioada 27-28.09.2018, in incinta Restaurantului Mantuleasa 40 (str. Mantuleasa, nr. 40, sector 2, Bucuresti, la intersectia cu B-dul. Carol I, 3 statii de la Universitate, 2 statii de la Bucur Obor). Vezi harta

De asemenea, se pot face inscrieri la cursele copiilor, adolescentilor si cursa populara, inclusiv sâmbătă, 29.09.2018, in intervalul 07:45 – 08:45 (pentru adulti, cursa populara si pentru adolescenti), respectiv in intervalul 9:30 – 11:00 pentru cursele copiilor, in zona start/finish, conform programului evenimentului, in limita locurilor ramase disponibile. In acest caz plata se va face cash la locul inscrierii (pentru adulti, cursa 3,6 km). Pentru cursele competitive (cursa 10 km si semimaraton 21 km) nu se fac inscrieri in ziua desfasurarii competitiei.

Zona Sport Expo sau start/finish este o zona (un cort) a organizatorilor in apropierea scenei mari unde se mai pot face inscrieri la cursele copiilor si adultilor in ziua de 29.09.2018 si se mai pot distribui kituri de participare celor care inca nu le-au ridicat.

Pentru a evita aglomerarea traseelor si pentru desfasurarea in siguranta a competitiei, numarul participantilor este limitat. Numărul de locuri disponibile pentru fiecare cursa este detaliat in SECTIUNEA 3.

4.3. VALIDAREA CONCURENTILOR SI RIDICAREA NUMARULUI DE CONCURS

O persoana adulta care este inscrisa in conditiile paragrafului 4.2, va trebui sa se prezinte la punctul de ridicare a kiturilor (la adresa care va fi anuntata cu cateva zile inainte de desfasurarea evenimentului) conform programului evenimentului, pentru ridicarea numarului de concurs si a kit-ului de participare. Pentru a fi validata si a ridica cele de mai sus, persoana va prezenta un act de identitate (pasaport, carte de identitate sau permis de conducere) si declaratia pe proprie raspundere semnata.

Copiii si adolescentii pana in 18 ani vor fi insotiti de un parinte sau tutore legal pentru ridicarea numarului de concurs si a kit-ului de participant. Pentru copiii pana la 14 ani se va prezenta o copie a certificatului de nastere. Adolescentii pana in 18 ani vor prezenta cartea de identitate.

Pentru cursele copiilor si adolescentilor numarului de concurs si kit-ul de participant se ridica doar in ziua curselor conform programului evenimentului.

Declaratiile pot fi tiparite si semnate dupa inscrierea online, sau vor fi completate si semnate la locul de distribuire a kitului, inainte de ridicarea acestuia.

Odata ridicat numarul de concurs, concurentul este validat pentru participarea la cursa. Numarul de concurs nu poate fi transmis unei alte persoane.

4.4. CONDITII DE PARTICIPARE LA CURSA

Un concurent validat trebuie sa se prezinte la start la locul, in ziua si la ora stabilite.

Concurentul va purta numarul de concurs, pe tot timpul alergarii pe partea din fata a echipamentului. Echipamentul de alergare trebuie sa fie corespunzator (recomandam incaltaminte de alergare) si decent (sa respecte normele morale).

Participantul va trebui sa respecte intocmai regulamentul cursei, incluzand regulile de fair-play, traseul cursei (sa treaca prin punctele de control), regulile privind aruncarea deseurilor menajere sau de alta natura, precum si indicatiile persoanelor implicate in organizarea si desfasurarea cursei (comisarilor de cursa, personalului medical, de securitate, paza contra incendiilor). Daca participantul nu respecta setul de reguli, orice persoana implicata in organizarea si desfasurarea cursei, il poate descalifica.

Concurentii trebuie sa-si dozeze efortul in conformitate cu starea proprie de sanatate si pregatirea lor fizica la momentul cursei.

In cazul in care se afla in dificultate (hipo/hiper tensiune, ameteala, deshidratare, orice stare de rau) sau vede un alt alergator aflat in dificultate, orice participant va cere de indata ajutor doar autoritatilor sau persoanelor implicate in organizarea si desfasurarea cursei.

4.5. STABILIREA REZULTATELOR (nu folosim cip de cronometrare)

Pentru toate cursele, clasamentele se fac in ordinea sosirii prin biletele inmanate participantilor in ordinea trecerii liniei de sosire. Primii 5 clasati(fete, baieti) se vor prezenta la masa oficiala de inregistrare a rezultatelor. Se vor intocmi clasamente separate pentru fiecare categorie de varsta si sex, conform articolelor 4.7.1, 4.7.2, 4.7.3

“Clasamentul oficial” este alcatuit pe baza “timpului oficial” inregistrat pentru fiecare alergator. “Timpul oficial” se masoara din momentul startului oficial (timp 0h:00m:00s) pana in momentul trecerii liniei de sosire.

Clasamente:

Pentru cursele competitive (cursa 10 km si semimaraton 21 km) se vor face clasamente  pe categorii de varsta (masculin, feminin), conform sectiunii 4.7.

4.6. SPECIFICATII TEHNICE PENTRU CURSELE ADULTILOIR, ADOLESCENTILOR SI COPIILOR

Avand in vedere ca evenimentul se desfasoara in parc, pe diferite distante, consideram o descriere succinta a curselor, dupa cum urmeaza:

 • Cursele copiilor se desfasoara pe aleile parcului din zona „Foisorului de piatra”.
 • Cursele de 3,42 km (adulti si adolecenti) se desfasoara pe aleile parcului de langa lac – 1 tura. Startul si Sosirea sunt in zona „Foisorului de piatra”. Vezi pe harta
 • Cursele de 10 km si semimaraton 21,1 km se desfasoara pe aleile parcului de langa lac, in mai multe ture. Startul si Sosirea sunt in zona „Foisorului de piatra”. Vezi pe harta
4.7. CATEGORII DE VARSTA

Categoriile de varsta acceptate in cadrul competitiei sunt: 5-7 ani, 8-10 ani, 11-14 ani, 15-17 ani, 18-34 ani, +35 ani.

4.7.1. CURSELE COPIILOR

Categoriile de concurs pentru cursele copiilor sunt cele prezentate in articolul 3.1. Pentru determinarea categoriei se va lua in calcul varsta la data desfasurarii competitiei.

4.7.2. CURSA ADOLESCENTILOR

La cursa adolescentilor vor participa tineri cu varsta intre 15 – 17 ani. Pentru determinarea categoriei se va lua in calcul varsta la data desfasurarii competitiei.

4.7.3. CURSELE ADULTILOR

La cursele Adultilor vor participa persoane care au implinit 18 de ani pana la data desfasurarii competitiei, inclusiv.

Categorii de varsta – cursa 3,42 km:

 • +18 ani, masculin si feminin;

Categorii de varsta – cursele competitive (10 km si semimaraton 21 km):

 • 18 – 34 ani (nascuti intre 30.09.1984 si 29.09.2000), masculin si feminin;
 • Peste 35 ani (nascuti pana pe 29.09.1984 inclusiv), masculin si feminin;
4.8. COMISARII DE TRASEU

Pe traseu vor fi amplasati comisari de traseu (arbitri) care vor purta o vesta distinctiva si vor indeplini urmatoarele functii:

 • asigura buna desfasurare a competitiei;
 • dau indicatii ce tin de traseu, regulament sau situatii de urgenta;
 • vegheaza ca alergatorii sa respecte regulamentul, avand dreptul sa-i descalifice pe cei care se abat de la acesta;
4.9. VOLUNTARII

Cursele vor beneficia de asistenta mai multor voluntari instruiti care vor oferi participantilor urmatoarele:

 • servicii la punctele de alimentare / hidratare;
 • ajutor la nevoie;
 • indrumare pe traseu;
 • interventie in caz de nevoie;
 • preventie;
 • asigurarea comunicarii in caz de urgenta;

SECTIUNEA 5. TAXELE DE PARTICIPARE

5.1. TAXELE DE PARTICIPARE PENTRU FIECARE PROBA

Taxele de inscriere in Competitie’ sunt dupa cum urmeaza, nu contin TVA, nu se supun aplicarii TVA-ului si/sau a altor taxe si sunt finale. Organizatorul principal, Asociatia Diaconia Filiala Magurele, nu desfasoara activitati cu caracter comercial. Sumele provenite din taxele de participare, sunt asimilate ca si donatii umanitare, nefiind impozitate conform codului fiscal.

TAXE INSCRIERE Semimaraton,, Goana dupa Sanatate – Alerg si Ajut un copil 29.09.2018’’ RON RON RON
data/perioada adulti adolescenti *copii
pana la 22.09.2018 3,42 Km= 40

10 km = 90

21 Km= 90

20 15

*INSCRIEREA GRATUITA pentru primii 25 de copii

5.2. METODE DE PLATA

Pentru inscrierea online, plata taxei de inscriere se poate face electronic, cu cardul bancar, sau prin ordin de plata. Confirmarea inscrierii se face imediat / automat in cazul platii online cu cardul. In cazul platii prin transfer bancar (OP), confirmarea se face in maximum 3 zile lucratoare dupa validarea de catre banca a platii.

In cazul inscrierii la locatia de distribuire a kiturilor, in zilele de 27-28.09.2018, cat si la zona start/finish in ziua de 29.09.2018 in intervalul 07:45- 08:45 pentru cursa adolescentilor si cursa de 3,42 km a adultilor, plata se face cash in momentul inscrierii, respectiv in intervalul 9.30 – 11.00 (pentru cursele copiilor), in limita locurilor ramase disponibile.

5.3. RETRAGEREA DIN COMPETITIE SAU NEPREZENTAREA

În cazul retragerii din competiție sau neprezentarii, rambursarea taxei de participare nu este posibilă.

Pentru cei retrasi, kit-ul de concurs va putea fi ridicat doar in perioada de ridicare kit-uri de la adresa mentionata la punctul 4.3 din prezentul document (pana la 28 septembrie 2018). Dupa aceasta perioada nu se vor mai distribui kit-uri de concurs celor retrasi / neprezentati.

5.4. MODIFICAREA INSCRIERII

Pentru cursa de 3,42 km a adultilor, cursa adolescentilor si cursele copiilor, modificarea unei inregistrări (schimbarea de persoane) este posibilă cu minim 14 zile înainte de data evenimentului printr-o cerere trimisă pe adresele de e-mail oficiale din pagina de contact a site-ului www.goanadupasanatate.ajutuncopil.ro.

SECTIUNEA 6. ACORDUL PE PROPRIA RASPUNDERE

Pentru cursa adultilor la ridicarea kit-ului de participare toti participantii vor semna o declaratie prin care isi vor da acordul pe proprie raspundere ca sunt apti din punct de vedere medical pentru participarea la competitie. Aceasta declaratie va putea fi tiparita dupa inscrierea online, sau va fi completata inainte de ridicarea kit-ului la zona start/sosiri.

Participantii sub 18 ani la orice cursa – vor fi insotiti la inscriere si ridicarea numarului de concurs de un parinte sau tutore legal care va completa si semna o declaratie tip prin care isi va da acordul pe proprie raspundere ca minorul este apt din punct de vedere medical pentru participarea la competitie.

SECTIUNEA 7. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

7.1 GENERALITATI

Intrucat din data de 25 mai 2018 a intrat in vigoare Regulamentul 2016/679/UE privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestora, (in continuare denumit in prezenta Sectiune „Regulamentul GDPR”), care doreste crearea unui cadru legislativ unitar, direct aplicabil si uniform pe teritoriul Uniunii Europene care sa nu mai necesite masuri nationale de implementare, urmatoarele prevederi vor fi stabilite si asumate de Parti, de drept si fara necesitatea actualizarii lor, dupa cum urmeaza:

7.2 SCOPUL PRELUCRARII

Prin inscrierea si participarea la Competitie, Participantii declara ca sunt de acord cu prevederile prezentului Regulament si sunt de acord ca datele lor personale sa fie prelucrate de catre Organizator, sa fie prelucrate si utilizate de acesta, direct sau in scopuri precum:

 • Scopuri principale: inmanarea premiilor castigatorilor, inregistrarea si validarea castigatorilor Competitiei, realizarea de rapoarte statistice cu privire la participanti la nivel anual sau multi-anual, indeplinirea obligatiilor fiscale
 • Scopuri secundare: activitati de marketing direct precum informarea persoanelor incluse in baza de date a Organizatorului prin diverse mijloace de comunicare (posta, e-mail sau alte mijloace de comunicare permise prin lege) cu privire la alte actiuni desfasurate in viitor de catre Organizator, trimiterea catre participant de diverse materiale informative privind actiunile viitoare.

In ceea ce priveste scopul de marketing direct, doar in situatia in care Participantul este de acord ca datele tale personale sa fie prelucrate in acest scop, Organizatorul comunica ca selectarea si analizarea datelor cu caracter personal – de exemplu, nume, prenume, data nasterii, adresa, adresa e-mail, telefon, date despre familie, date contractuale – inclusiv pentru a crea profiluri, cu mentiunea ca Organizatorul nu utilizeaza concomitent intregul set de date.

7.3 DURATA PRELUCRARII

7.3.1 Durata prelucrarii datelor cu caracter personal in scopurile principale mentionate mai sus se va realiza pe perioade anuale, in masura in care Organizatorul va continua sa organizeze Competitia in fiecare an calendaristic ce urmeaza anului 2018.

7.3.2 Durata prelucrarii datelor cu caracter personal in scopurile secundare mentionate mai sus se va realiza pe perioada nelimitata, cu exceptia cazului in care participantul se opune unei asemenea prelucrari si isi manifesta acest drept in scris, in conditiile art. 7.5 de mai jos.

7.4 TRANSFERUL DATELOR CATRE TERTI

Organizatorul se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate catre terti cu exceptia partenerilor contractuali implicati in desfasurarea Competitiei.

7.5 DREPTURILE PARTICIPANTILOR, CONFORM REGULAMENTULUI GDPR

Regulamentul GDPR confera mai multe drepturi persoanelor carora li se prelucreaza date personale. Astfel, pe langa drepturile existente in prezent, Participantul are urmatoarele drepturi:

Dreptul de acces presupune dreptul Participantului de a obtine o confirmare din partea Organizatorului, cum ca acesta prelucreaza sau nu datele cu caracter personal care privesc un anume Participant si, in caz afirmativ, acces la datele respective si la informatii privind modalitatea in care sunt prelucrate datele. Asemenea drept se exercita in mod gratuit, o data pe an;

Dreptul la portabilitatea datelor se refera la dreptul oricarui Participant de a primi datele personale intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si la dreptul ca aceste date sa fie transmise direct altui operator, daca acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic ;

Dreptul la opozitie vizeaza dreptul Participantului de a se opune prelucrarii datelor personale atunci cand prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau cand are in vedere un interes legitim al subscrisului Organizator. Atunci cand Organizatorul prelucreaza datele cu caracter personal in scop de marketing direct, Participantul are dreptul de a se opune prelucrarii in orice moment;

Dreptul la rectificare se refera la corectarea, fara intarzieri nejustificate, a datelor cu caracter personal inexacte. Rectificarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate;

Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”) inseamna ca Participantul are dreptul de a solicita sa i se stearga datele cu caracter personal, fara intarzieri nejustificate, in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive: acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; isi retrage consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare; se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze; datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale; datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale;

Dreptul la restrictionarea prelucrarii poate fi exercitat in cazul in care Participantul contesta exactitatea datelor, pe o perioada care ne permite verificarea corectitudinii datelor; prelucrarea este ilegala, iar persoana se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea; in cazul in care Organizatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar Participantul i le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; in cazul in care Participantul s-a opus prelucrarii pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale Organizatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei respective.

Toate aceste drepturi pot sa fi exercitate printr-o cerere scrisa, semnata si datata, transmisa la sediul nostru, Asociatia Diaconia Filiala Magurele, Magurele, str. Unirii, nr. 63, Jud. Ilfov, Romania, 077125, e-mail: office@ajutuncopil.ro

7.6. Colectari si/ sau prelucrari de date cu caracter personal

In ceea ce priveste operatiunile privind colectari si/ sau prelucrari de date cu caracter personal, confidentialitatea acestora este asigurata, aceste operatiuni fiind realizate de catre Organizator sau Asociatie, in calitate de imputernicit al Organizatorului.

Prin participarea la Competitie, Participantii isi exprima acordul cu privire la furnizarea datelor Participantilor cu caracter personal catre Organizator si Asociatie, in scopul includerii acestor date cu caracter personal in baza de date a acestora, in vederea utilizarii in scopurile si pe durata mentionata mai sus.

Participanţii au dreptul de a obţine de la Organizator si Asociatie la cerere si in mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului ca datele care ii privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta şi au, de asemenea, dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate şi legitime legate de situaţia lor particulară, că datele care ii vizeaza să facă obiectul unei prelucrări, cu excepţia cazurilor in care există dispoziţii legale contrare.

Participanţii au dreptul de a solicita, printr-o cerere scrisă adresată Asociatiei si Organizatorului, stergerea, rectificarea, blocarea, actualizarea sau transformarea datelor personale in date anonime in conformitate cu prevederile legii. In vederea exercitarii acestor drepturi, Participantul la Competiţie va transmite o cerere scrisă, datată si semnată catre Asociatie si Organizator.

Participanţii pot intrerupe oricand comunicarea cu Beneficiarul si/sau Organizatorul, trimiţand o cerere scrisă, adresată Asociatiei si/sau Organizatorului, prin care să solicite acest lucru.

Pentru a consulta in detaliu politica de Confidentialitate si date personale, click aici.

SECTIUNEA 8. ECHIPAMENT DE CONCURS. NUMERE DE CONCURS. KIT DE PARTICIPARE

Participantii (copii, adolescenti si adulti) vor participa la competitie cu propriul echipament, exceptie va fi tricoul oferit in kitul de participare, pe care va fi nevoie sa-l poarte fiecare participant. Echipamentul va fi corespunzator tipului de activitate si decent.

Numerele de concurs vor fi puse la dispozitie de catre organizatori.

Pentru cursele adultilor (cursa 3,42 km, 10 km si 21 km), numerele de concurs se vor inmana concurentilor la ridicarea kit-urilor conform programului anuntat pe site in zilele anterioare cursei.

Pentru cursele adultilor (10 km si 21 km), in ziua curselor, 29.09.2018, se vor oferi kit-urile in zona start/finish (intre orele 7:45 – 8:45), doar pentru inscrisii confirmati care nu au domiciliul in Bucuresti.

Pentru cursele copiilor si adolescentilor numarul de concurs si kit-ul de participant se ridica doar in ziua curselor, conform programului evenimentului.

Pentru cursele copiilor si cursa adolescentilor, kit-urile si numerele de concurs vor fi inmanate conform programului de eveniment numai dupa semnarea declaratiilor pe propria raspunderei de catre parinte/tutore legal.

ATENTIE!. Este responsabilitatea participantilor să poarte numărul de concurs pe tricou, pe partea din fata, in mod vizibil.

Va fi descalificat automat orice participant care nu poarta numărul de concurs pe tricou sau poarta alt numar de concurs in locul celui primit din partea organizatorului.

SECTIUNEA 9. NOTIFICAREA SI INMANAREA PREMIILOR

9.1. LISTELE CASTIGATORILOR

Organizatorii sunt obligati sa faca public numele castigatorilor si premiile acordate in cadrul acestei Competitii.

Clasamentul va fi publicat online pe site-ul evenimentului www.goanadupasanatate.ajutuncopil.ro si de asemenea pe site-ul Organizatorului, www.ajutuncopil.ro.

Lista castigatorilor va fi publicata in maximum 14 zile dupa eveniment, pe site-ul evenimentului si pe site-ul Organizatorului.

9.2. CONTESTATII

Eventualele contestatii vor fi depuse pana la maxim 1 ora de la expirarea timpului limita al fiecarei curse.

Analizarea contestatiilor si deciziile finale vor fi luate de catre comisia de disciplina in termen de 30 de minute dupa ce expira limita de depunere a contestatiilor.

9.3. TITLURI SI PREMII
9.3.1. CURSELE COPIILOR

Vor fi premiate locurile 1, 2 si 3 de la fiecare cursa si categorie de varsta (fete, baieti) (conform art. 3.1).

9.3.2. CURSA ADOLESCENTILOR

Vor fi premiate locurile 1, 2 si 3 (feminin , masculin) (conform art. 3.2 si 4.7.2).

9.3.3. CURSA ADULTILOR – 3,42 km

Vor fi premiate locurile 1, 2 si 3 (feminin, masculin) (conform art. 3.3 si 4.7.3).

9.3.4. CURSELE COMPETITIVE – SEMIMARATON 21 km si 10 km

Vor fi premiate locurile 1, 2 si 3 (pe categorii de varsta) de la fiecare cursa, respectiv  (feminin, masculin) (conform art. 3.3 si 4.7.3).

Premiile ce nu sunt ridicate la festivitatea de premiere nu mai pot fi revendicate ulterior si nici nu pot fi trimise prin posta sau curier.

Pentru toate cursele (copii, adolescenti, adulti), premiile vor fi anuntate inainte de inceperea concursului in functie de sponsorii care se vor implica in acest proiect.

Diplomele de participare (pentru cursele competitive – 10 km si 21,1km) vor fi electronice si vor putea fi descarcate de pe site-ul competitiei la maxim 14 zile dupa eveniment.

Festivitatea oficiala de premiere se va desfasura in locatia evenimentului (foarte probabil in zona start/finish.  Pentru ora exacta va rugam sa consultati pagina de program a evenimentului.

SECTIUNEA 10. FAIR-PLAY

Alergatorii vor avea o atitudine fair-play si vor respecta urmatoarele reguli:

 • vor folosi un limbaj si gesturi decente
 • vor manifesta respect fata de alergatori, voluntari, organizatori si public
 • vor alerga pe partea dreapta a sensului de alergare

Nerespectarea celor de mai sus atrage descalificarea din competitie.

SECTIUNEA 11. CONDITII ADMINISTRATIVE

11.1. PRIM AJUTOR – AMBULANTA – RETRAGERE

Punctele de Prim Ajutor vor fi asigurate de minim 1 ambulanta contractata de catre organizatori. Aceasta va fi pozitionata in zona de Start/Sosire.

Ambulanta va fi anuntata de arbitrii de pe traseu in cazul accidentarii alergatorilor pe circuit si va merge de urgenta sa ridice accidentatii. Alergatorii care s-au retras din cursa sunt rugati sa-si anunte retragerea la arbitrii de traseu sau daca ajung in zona Start/Sosire la arbitri din aceasta zona.

11.2. PUNCTE DE HIDRATARE

La cursele pentru copii, adulti si cursa adolescentilor va fi un singur punct de hidratare in zona de START / SOSIRE.

11.3. TOALETE

Toaletele sunt amplasate in zona de START/SOSIRE.

11.4. LIMITA DE TIMP – REDESCHIDEREA TRAFICULUI

Orele de start pentru fiecare cursa sunt stipulate la art. 3.1, 3.2 si 3.3 sau pot fi consultate pe pagina de program a evenimentului de pe site-ul competitiei .

Timpii limita pentru curse:

Cursa Ora de start Timp limita Loc Start
Semimaraton 21 km 09:00 3h00min Zona start/finish
Cursa – 10 km 09:00 1h45min Zona start/finish
Cursa – 3,42 km

(adolescenti si adulti)

09:00 0h40m Zona start/finish

Concurentii care depasesc limitele de timp vor fi avertizati de catre arbitrii si comisarii de cursa si vor trebui sa se indrepte imediat catre zona de start/sosire.

ATENTIE! Continuarea cursei dupa depasirea timpului limita este interzisa. Dupa aceste limite de timp organizatorii nu vor mai garanta siguranta si securitatea participantilor.

11.5. SIGURANTA COMPETITIEI

Treseul de alergare va fi delimitat de banzile de circulatie auto prin garduri metalice, conuri si banda de demarcare.

Evenimentul va beneficia de:

 • ambulante
 • cadre medicale specializate
 • voluntari – pe tot traseul, in special in zonele cheie si in punctele de hidratare, vor fi voluntari instruiti imbracati cu echipament distinctiv
11.6. SUSTINATORI

Eventualii sustinatori ai participantilor (membri de familie, prieteni) pot ramane in vecinatatea traseului, dar in afara rutei de alergare, avind grija sa nu deterioreze zonele de spatiu verde. Circulatia rutiera va fi restictionata pe durata desfasurarii competitiei pe toate traseele de alergare.

11.7. Responsabilitate si conduita

11.7.1. Participantii isi asuma intreaga responsabilitate asupra capacitatii de participare, din punct de vedere fizic/ medical. Organizatorul indica Participantilor efectuarea unor controale medicale de specialitate inaintea participarii la aceasta Competitie sportiva, care presupune un nivel crescut si sustinut de efort.

11.7.2. Organizatorul si partenerii acestuia nu sunt si nu vor fi responsabili pentru orice eveniment sau actiune care are ca efect:

– distrugerea sau pierderea oricaror bunuri sau obiecte personale ale oricarui participant in timpul si ca urmare a desfasurarii Competitiei;

– prejudicii, pagube, indiferent de natura acestora, sau orice pierderi materiale, suferite de catre oricare participant in timpul si ca urmare a desfasurarii Competitiei;

– intarzierea sau imposibilitatea de inscriere la Competitie, ca urmare a unor defectiuni tehnice ale site-ului oficial si/ sau platformei interne, independente de vointa Organizatorului;

– imposibilitatea de a accesa site-ul oficial si/ sau platforma interna, ca urmare a unor motive tehnice independente de vointa Organizatorului.

11.7.3. Organizatorul si partenerii Competitiei nu pot fi facuti raspunzatori de nicio dauna rezultata in urma participarii voluntare la concurs – defectiuni de orice natura, probleme fizice/ medicale, raniri sau orice vatamare corporala, invaliditate sau deces.

11.7.4. Concurentii vor manifesta un comportament civilizat, fair-play, fata de ceilalti participanti in cursa.

11.7.5. Este strict interzisa participarea la acest eveniment in stare de ebrietate sau sub influenta drogurilor de orice fel. Organizatorii isi rezerva dreptul de a elimina de la eveniment orice persoana care este suspecta si care poate pune in pericol siguranta generala a concursului si/ sau siguranta celorlalti participanti.

SECTIUNEA 12. MENTIUNI LEGALE

12.1. DREPTURI DE AUTOR

Drepturile de autor asupra asupra oricaror inregistrari media efectuate in cadrul competitiei de catre reprezentantii Organizatorilor, fie ca este vorba de inregistrari audio, video, fotografii, texte dar nelimitandu-se la acestea, apartin Organizatorilor.

12.2. MEDIA SI PUBLICITATE

Organizatorii isi rezerva dreptul de a utiliza inregistrarile audio, video, fotografice, textuale, dar nelimitandu-se la acestea, colectate in cadrul Competitiei, in scop publicitar si de promovare, nelimitat in timp si/sau teritorial.

12.3 Dreptul la imagine

12.3.1 Participarea la Competitia vizata de prezentul regulament implica acceptarea neconditionata, exclusiva si irevocabila a Participantilor ca numele si imaginea (fotografii, filme, statistici) din timpul desfasurarii Competitiei si in legatura cu Competitia sa poata fi facute publice si exploatate in orice scop de catre Organizator, in scopul promovarii Competitiei si a activitatilor acestuia, fara nici un fel de pretentii din partea Participantilor.

12.3.2 Competitia poate fi inregistrata in scopuri de comunicare publica/informare, in orice modalitate dar in special prin fotografii, inregistrari video pentru comunicare nationala sau internationala, inclusiv in scop de publicitate si promovare. Urmare acestui demers, fiecare Participand acorda Organizatorului si/sau Asociatiei actionand in numele si pe seama Organizatorului, permisiunea de a inregistra si de a reproduce, fara nicio remuneratie, numele, vocea, imaginea si informatii referitoare la activitatea sportiva desfasurata in contextul Competitiei.

12.3.3 Participantii recunosc dreptul Organizatorului de a efectua prelucrari ale imaginii, modificari, adaugiri, suprimari, precum si de a include sau a combina imaginea lor in stare de repaus sau alergare, cu expresii, semnaturi, semnale, sloganuri, legende, denumiri asociate Competitiei, marci, efecte vizuale, in materialele de comunicare in care acestea sunt utilizate si difuzate in diverse medii online.

Durata de stocare a datelor obţinute prin intermediul sistemului de supraveghere video trebuie să fie proporţională cu scopul pentru care se prelucrează datele, dar nu va depasi termenul maxim prevazut de lege.

12.3.4 Participantii sunt informati asupra faptului ca imaginea lor, inregistrata de catre Organizator si Asociatie poate fi accesata de orice persoana pe site-ul Competitiei, in zona destinata membrilor, precum si la sectiunea rezultate.

In ceea ce priveste accesibilitatea numelui si prenumelui lor, Participantii sunt de acord si confirma ca numele si prenumele acestora vor fi accesibile oricarui utilizator de internet si va fi asociat site-ului Competitiei.

SECTIUNEA 13. FORTA MAJORA

Organizatorii evenimentului si participanii la competitie, sunt exonerati de orice raspundere legala in cazurile de forta majora in intelesul legislatiei romanesti in vigoare, atunci cand prevederile prezentului regulament nu pot fi respectate din motive independente de vointa acestora.

SECTIUNEA 14. PREVEDERI FINALE

Prezentul regulament constituie litera de lege pe toata durata evenimentului si pana la publicarea rezultatelor finale.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pana la data inceperii competitiei, cu obligativitatea anuntarii modificarilor intervenite, pe site-ul evenimentului www.goanadupasanatate.ajutuncopil.ro, pe site-ul proiectului „Ajut un copil, www.ajutuncopil.ro pe pagina de Facebook a proiectului si la locul de desfasurare a competitiei.

Exceptie de la durata de aplicare a prezentului regulament, fac prevederile SECTIUNII 12, a caror aplicare ramane valabila nelimitat in timp si teritorial.

Distribuie: