Despre

Goana dupa sanatate, editia a II-a, 2018Goana dupa sanatate” este un eveniment sportiv organizat de Asociatia Diaconia Filiala Magurele, in cadrul proiectului „Ajut un copil„.

Daca in 2017, la prima editie, s-a alergat in orasul Magurele, de aceasta data, evenimentul, aflat la editia a II-a, 2018, se da desfasura in parcul Alexandru Ioan Cuza (I.O.R), din capitala, crescand si distanta parcursa, pana la semimaratonul de 21,1 km.

Scopul evenimentului este, pe de o parte strangerea de fonduri atat de necesare dezvoltarii proiectului „Ajut un copil„, cat si promovarea unui mod de viata sanatos, un punct esential in misiunea pe care si-a asumat-o echipa de proiect.

Alaturi de sponsori si parteneri, de oameni implicati sufleteste, de personalitati publice si institutii ale statului, ne dorim ca evenimentul sa fie un succes, atat pe partea de mediatizare a proiectului „Ajut un copil„, cat si pe cea financiara, implicit pe dezvoltarea de noi parteneriate si atragerea de fonduri.

Va invitam cu drag sa participati la „Goana dupa sanatate„, alergand pentru sustinerea unui proiect cu un deosebit impact social.

Ajut un copilVa reamintim ca proiectul „Ajut un copil” a fost demarat in anul 2014 de catre Parintele Andrei Dragan, preot paroh in Nefliu, Magurele, dupa fericita intamplare de a fi adoptat trei copii minunati. Dupa spusele dumnealui, s-a gandit ca de la trei copii ar putea adopta 20, metaforic vorbind, astfel, cu ajutorul finantarilor asigurate de Consiliului Local Magurele si cu suportul viceprimarului de atunci si actualul primar, domnul Narcis Constantin, a pus bazele constructiei viitotului Asezamant Socio-Educational Sf. Mucenita Filofteia.

Asezamantul va gazdui permanent 20 de copii fara familii, oferindu-le sanse reale de educare si dezvoltare armonioasa, implicit de integrare mai facila in societatea romaneasca.

Pentru ca lucrurile sa se intample la nivelul asteptat, in toamna anului 2016 a luat fiinta Asociatiei Diaconia Filiala Magurele, organizatie nonprofit destinata sa asigure intregul cadru legal si organizatoric al proiectului si care s-a constituit prin asocierea unor oameni proveniti din diverse medii, de la business-ul romanesc pana la multinationle.

In prezent imobilul este finisat la gri, s-au realizat compartimentarile interioare, acoperisul, instalatiile de apa, canalizare, electrice, de alarma si video si s-a montat tamplaria termopan. In paralel cu lucrarile edilitare, echipa de proiect colaboreaza cu autoritatile statului pentru obtinerea autorizatiilor, avizelor si acreditarilor necesare.

Va invitam sa vizitati si site-ul proiectului, www.ajutuncopil.ro, iar daca aveti intrebari, sugestii sau propuneri, nu ezitati sa ne contactati pe adresa de e-mail office@ajutuncopil.ro sau la numarul de telefon +4 0766 583 745.
Pentru a fi la curent cu evolutia proiectului, ne gasiti si pe pagina de Facebook Ajutuncopil.

Galerie foto etape proiect

Distribuie: